Бидете НАШ гостин со ВАШ безглутенски рецепт! BËHUNI MYSAFIRI JONË ME RECETËN TUAJ PA GLUTEN!

Да ја зголемиме достапноста на безглутенска храна во општеството за децата со потешкотии особено децата во спектарот на аутизмот кои манифестираат интолеранција на оваа хранлива состојкаДегустација на безглутенска храна подготвена од учесничкиЕлектронско списание со рецепти од безглутенска храна Работилница за деца на тема здрава храна

Прочитај повеќе

Заедно со жените/родители на децата со потешкотии во развојот

Стрес, социјална изолација, вина, неизвеснот од иднината, вознемиреност е дел од секојдневието на секоја жена која има улога на мајка на дете со потешкотии во развојот, без разлика дали образованието на детето е во основно училиште со ресурсен центар, општинско основно училиште или сеуште не е започнато.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС/SHPALLJE PUBLIKE

Jавен оглас за вработување на 232 стручни соработници - приправници - образовни асистенти на определено работно време за учебната 2023/2024 годинаpublike për punësimin e 232 bashkëpunëtorëve profesional - praktikantëve - asistentëve arsimor me kohë të caktuar pune në vitin shkollor 2023/2024

Прочитај повеќе