Креативно творечка секција

Делот за креативно творење има за цел да ја стимулира креативноста и да развива фини моторни вештини. Работејќи со глина (мешање, кинење, правење топки и стапчиња) ги вежбаме прстите. Дизајн на глина - изработка на предмети од различни форми (овошје, зеленчук, украси ...), како и поттикнување на уметничка креативност со работа со различни видови на бои и хартија (сечење, лепење, цртање, сликање, сликање и сл.). Сликање честитки и маски за разни свечености.
Спроведување на креативна работа на различни материјали. Направете чудо што ќе има цел во вашиот секојдневен живот. Ова е целта на креативно – творечката секција. 

И како?

Уживајќи во секој момент додека се работи со боја, пластилин, тесто, хартија, платно, волна, користејќи различни техники за цртање и боење, лепење. Ние учиме да боиме со  темпера, на стакло, со прсти и многу повеќе. Ние се навикнуваме  да користиме техники за декупаж, печатење, обликување, сликање, сечење, раздвојување, шиење и плетење, магнети, најубаво украсени кутии, табли, беџови, капи и др.. На овој начин ги создаваме нашите мали уметнички дела за на изложби, украси за нашите ходници, слики, честитки, украси за нашите настани, тематски панели.
Нашите врати се отворени за сите и имаме инклузивни работилници со деца од основни и средни училишта на територијата на град скопје. Дојдете и уживајте со нас.