social image

СЕКОЈ МОЖЕ НЕШТО ДА ПРОМЕНИ

Едукација и координација

Одделението на стручни соработници за едукација и координација обезбедува поддршка во неколку домени...

Ресурсни, специјализирани и рехабилитациони услуги

Одделението на стручни соработници за ресурсни, специјализирани и рехабилитациони услуги и поддршка на инклузивното образовние...

Воспитно-образовен процес

Воспитно-образовна дејност за деца со пречки во психофизичкиот развој се реализира во одделенската и предметна настава ...
Погледнете ги кратките видеа од темите кои се дел од специфичните методи кои ги користиме во нашето училиште.  Целите на овие методи може да ги погледнете на линкот

ДЕТСКА ЕКИПА НОВИНАРИ (ДЕН)
Истражуваме, информираме за сите поважни случувања во нашето училиште...

Вести

Сите вести

Бидете НАШ гостин со ВАШ безглутенски рецепт! BËHUNI MYSAFIRI JONË ME RECETËN TUAJ PA GLUTEN!

Да ја зголемиме достапноста на безглутенска храна во општеството за децата со потешкотии особено децата во спектарот на аутизмот кои манифестираат интолеранција на оваа хранлива состојкаДегустација на безглутенска храна подготвена од учесничкиЕлектронско списание со рецепти од безглутенска храна Работилница за деца на тема здрава храна

Прочитај повеќе

Заедно со жените/родители на децата со потешкотии во развојот

Стрес, социјална изолација, вина, неизвеснот од иднината, вознемиреност е дел од секојдневието на секоја жена која има улога на мајка на дете со потешкотии во развојот, без разлика дали образованието на детето е во основно училиште со ресурсен центар, општинско основно училиште или сеуште не е започнато.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС/SHPALLJE PUBLIKE

Jавен оглас за вработување на 232 стручни соработници - приправници - образовни асистенти на определено работно време за учебната 2023/2024 годинаpublike për punësimin e 232 bashkëpunëtorëve profesional - praktikantëve - asistentëve arsimor me kohë të caktuar pune në vitin shkollor 2023/2024

Прочитај повеќе

Нашето мото

Креираме можности за:
 
И- Индивидуализација
Д -Другарување                                      Н -Насочување                                        И -Инспирирање                                    Н -Нови знаења
                                      А -Активности

Од нашиот блог