„1000 Менори“ - Споделуваме светлина во сеќавање на еврејската зедница во Македонија

Во текот на декември 2020 нашите ученици под менторство на нивните наставници учествуваа во кретивни работилници во рамки на проектот „1000 Менори“. Реализацијата на проектот е поддржана од три македонски училишта, кои во својата дејност го негуваат и образованието на децата со посебни потреби - ПОУ„Иднина“ – Скопје, ПОУ „Златен Сремац“ – Скопје и ПОУ „Маца Овчарова“ – Велес.
Во проектот учество земаат и нашите пријатели од ООУ Ацо Шопов и 
ДСУЛУД Лазар Личеноски. Учениците ќе ги изработуваат менорите од најразлични материјали, а потоа истите ќе бидат донирани во разни училишта и институции, како би можеле сите заедно да можеме да запалиме свеќи по повод Ханука и за сеќавање на жртвите на холокаустот. По повод празникот Ханука, кој што секогаш се прославува кон крајот на месецот декември (17.12.2020) ќе се запалат 1000 менори во различни градови и низ целиот свет, во сеќавање на жртвите на холокаустот од Р. Северна Македонија. 

Галерија